диклак гель 5 - 100,0 диклак гель 5 - 50,0

диклак гель 5 - 100,0   диклак гель 5 - 50,0

Диклак гель 5% - 100,0 + Диклак гель 5% - 50,0

Диклак ГЕЛЬ 5%
СКЛАД

Диклофенак натрій 5%
; допоміжні речовини: спирт ізопропіловий, вода очищена, макрогол-7-гліцерин кокоат, гіпромелоза, ароматизатор масло "Bouquet" WN 4507.

№ UA / 8908/01/01 від 17.03.2010 до 17.03.2015

Фармакологічні властивості

Диклак Гель НПЗП для зовнішнього застосування групи похідних фенілоцтової кислоти. Препарат має виражені місцевими протиревматичні, аналгетичну і протизапальну дію, зумовленими пригніченням синтезу простагландинів медіаторів болю і запалення. Застосування диклофенаку послаблює біль в спокої і при русі, сприяє збільшенню обсягу рухів в уражених суглобах.

Показання

симптоматичне лікування болю, запалення та набряку у випадках:

ушкодження м'яких тканин: травми сухожиль, зв'язок, м'язів і суглобів (наприклад, внаслідок вивиху, розтягнення, гематоми); спортивні травми;
при локалізованих формах ревматичних захворювань м'яких тканин: тендиніт (у тому числі тенісний лікоть), бурсит, синдром плечокість і періартропатія;
при локалізованих формах дегенеративного ревматизму (остеоартрит периферичних суглобів та хребта).
 

Спосіб застосування

у дорослих і дітей віком старше 12 років Диклак Гель застосовують 2 3 рази на добу. Кількість нанесеного препарату залежить від розміру ураженої зони (наприклад, 2 4 г гелю, які за обсягом аналогічні розміром вишні або волоського горіха, достатньо для нанесення на ділянку площею 400 800 см2). Гель наносять тонким шаром і злегка втирають. 
Після аплікації препарату необхідно вимити руки, окрім тих випадків, коли саме ділянку рук підлягає лікуванню. 
Диклак Гель можна застосовувати в поєднанні з іонофорезом. Ця форма електротерапії дозволяє збільшити ступінь проникнення препарату через шкіру. Диклак Гель слід наносити під негативний полюс (катод).
Тривалість лікування 10 14 днів.
Показання щодо тривалості лікування необхідно переглянути через 2 тижні.
Препарат не слід застосовувати довше 14 днів поспіль при ураженні м'яких тканин або при ревматичних захворюваннях м'яких тканин або довше 21 дня в разі болю, викликаної артритом, в тих випадках, якщо лікар не призначив іншу терапію.
У разі застосування препарату не за призначенням лікаря, необхідно звернутися за консультацією, якщо після 7 днів лікування стан пацієнта не покращився або погіршився.

Протипоказання:

підвищена чутливість до диклофенаку або інших нестероїдних протизапальних засобів, ізопропіловий спирт, пропіленгліколь або інших компонентів препарату. Наявність в анамнезі нападів бронхіальної астми, кропив'янки або гострого риніту, назальних поліпів, ангіоедеми, особливо у пацієнтів з гіперчутливістю до всіх типів аналгетиків і протиревматичних засобів. Виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки в стадії загострення. III триместр вагітності.

ПОБІЧНІ ЕФЕКТИ:

оцінка побічних реакцій наведена за частотою проявів: дуже часто (1/10), часто (1/100, 1/10), нечасто (1/1000, 1/100), рідко (1/10 000, 1/1000), дуже рідко (1/10 000). 
З боку шкіри: нечасто свербіж, еритема, екзантема, печіння, поява набряків і везикул, папул, пустул, лущення і сухість шкіри, дерматит (у тому числі контактний дерматит); рідко бульозний дерматит; дуже рідко реакції світлочутливості, генералізований шкірні висипання, екзема.
З боку імунної системи: дуже рідко реакції гіперчутливості (ангіоневротичний набряк обличчя), задишка.
З боку дихальної системи: дуже рідко БА.
З боку шлунково-кишкового тракту побічні реакції виникають дуже рідко після місцевого застосування препаратів, що містять диклофенак.
При застосуванні гелю у високих дозах або його нанесенні на великі ділянки шкіри не можна виключити можливість виникнення системних побічних реакцій, а також реакцій гіперчутливості у формі ангіоедеми, диспное.

ОСОБЛИВІ ВКАЗІВКИ:

Застосування в період вагітності та годування груддю. Достатній досвід щодо безпечного застосування Диклак Геля в період вагітності відсутній. Не рекомендується його застосування в період вагітності, особливо в III триместр, і в період годування грудьми. Застосування препарату Диклак Гель в I II триместр вагітності та в період годування груддю можливе при наявності вагомих підстав, коли, на думку лікаря, очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плоду або дитини. Препарат не слід наносити на область грудей або великі ділянки шкіри і не слід застосовувати протягом тривалого часу.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні автотранспортом або роботі з іншими механізмами. Не впливає.
Діти. Через відсутність достатнього досвіду застосування диклофенаку, дітям у віці до 12 років призначати препарат не рекомендується.
Заходи безпеки при застосуванні. З обережністю застосовувати препарат з пероральними НПЗП. Імовірність розвитку системних побічних ефектів при місцевому застосуванні диклофенаку є незначною порівняно із застосуванням його пероральних форм, але вона не виключається при застосуванні препарату на відносно великих ділянках шкіри протягом тривалого часу.
Диклак Гель рекомендується наносити тільки на інтактні ділянки шкіри, запобігаючи потраплянню на запалену, ранову поверхню, або інфіковану шкіру. Необхідно уникати контакту препарату зі слизовою оболонкою очей і іншими слизовими оболонками. Препарат не застосовувати всередину. 
При появі будь-шкірної висипки лікування препаратом слід припинити. Застосування герметичної пов'язки не рекомендується. У разі розтягнення зв'язок уражену ділянку можна перев'язати бинтом. Не наносити на відкриті рани або інфіковану шкіру, а також на ділянки шкіри, уражені екземою, або на слизові оболонки.

Взаємодія з іншими лікарськими

оскільки системна абсорбція диклофенаку внаслідок місцевого застосування препарату дуже низька, виникнення взаємодій малоймовірне.

Умови та термін зберігання

внаслідок низької системної абсорбції диклофенаку інтоксикація після місцевого застосування малоймовірна. У разі випадкового проковтування препарату слід промити шлунок та прийняти сорбент. Лікування симптоматичне із застосуванням терапевтичних заходів, що здійснюються при отруєнні нестероїдними протизапальними засобами.

УМОВИ ЗБЕРІГАННЯ:

при температурі не вище 25 ° С

Т99245
Приєднуйтесь
Наши аптеки Обратная связь